• Vele aanbieders van kaartjes op één website
  • Uw bestelling word geleverd door:
  • Geboorte of trouwen? Alle kaartjes op Schattekus!
Unieke trouwkaart ideeen

De leukste ideeën voor originele trouwkaarten

Omdat het soms lastig kan zijn om zelf originele ideeën te bedenken wanneer je nog niet veel ervaring hebt met bruiloften of het maken van kaarten, willen wij jou helpen om uiteindelijk een originele trouwkaart te (laten) ontwerpen. Zo vertellen wij bijvoorbeeld hoe je een trouwkaart met foto kunt laten maken, wat jullie trouwkaart natuurlijk ook heel origineel maakt. Maar naast een trouwkaart met foto bespreken wij nog veel meer unieke ideeën voor trouwkaarten. Zo zie je dat je vaak met kleine aanpassingen al hele unieke trouwkaarten kunt maken. Laat jullie trouwkaarten dus een voorproefje zijn van een geweldige dag!

Save the date kaarten 

Alhoewel dit in Nederland minder gebruikelijk is, is dit wel een heel leuk idee. Een save the date kaart houdt in dat je al ver voor dat het huwelijk plaats vindt een kaartje stuurt met daarop de datum van het huwelijk. Op deze manier kunnen alle gasten deze dag vrijhouden en heb je de grootste kans dat de gasten ook daadwerkelijk beschikbaar zijn op jullie trouwdatum. Niet alleen leuk, maar ook nog eens heel praktisch. Zeker een aanrader dus, je kunt nooit vroeg genoeg zijn! 

Andere unieke trouwkaart ideeën 

Er zijn ook echter genoeg manieren om de daadwerkelijke trouwkaart zo uniek mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door er een geurtje op te spuiten, dat je weer kunt koppelen aan een thema. Is jullie bruiloft bijvoorbeeld in de herfst? Spray er dan een dennengeur over. Of spuit jouw favoriete parfum op de kaarten om een persoonlijke touch aan de trouwkaarten te geven. Daarnaast kun je ook verschillende accessoires gebruiken om unieke trouwkaarten te maken, zoals confetti, kralen, glitters, linten en bloemen. Zo kun je een vrij basic kaartje toch opleuken en uniek maken. Tenslotte kun je de vorm van de kaart aanpassen. De meeste trouwkaarten en kaarten in het algemeen zijn vierkant. Waarom gaan jullie niet eens voor een ronde kaart of een trouwkaart die van twee kanten uitklapbaar is?

Terug naar overzicht